Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

17 mei 2008

Gooise vereniging wil nieuwe paden maken


Ondanks een teruglopend ledental wil de Fietspadenvereniging Gooi en Eemland weer nieuwe paden aanleggen, volgens de toelichting bij het jaarverslag. De overdracht van het beheer van bestaande paden heeft tot lagere financiƫle lasten geleid, zodat er een bescheiden budget overblijft.
Op 21 mei komen de leden bij elkaar in Het Trefpunt in Bussum. Waar nieuwe fietspaden komen, hangt niet alleen af van de visie van het bestuur maar ook van terreinbeheerders met wie overeenkomsten kunnen worden afgesloten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste John,
Tijdens de G+E-vergadering heb je het bestuur twee voorstellen gegeven voor oplossing van knelpunten. Ik ben daar benieuwd naar! Kan ik ze op een van je websites vinden? (Ik heb gezocht maar niet gevonden.) Gerard Peet via gerardpeetxx@xxhetnet.nl zonder de letters x uiteraard.

FW zei

Okee Gerard,
Dan moeten ze maar openbaar.
Kijk eens op http://fietsknelpuntengooi.blogspot.com/
Aan een compleet knelpuntenoverzicht van Gooi en Eemland ben ik nog niet begonnen, maar een mooie vind je ook op http://vestingcorridor.blogspot.com/
(Ze worden steeds duurder, maar dit is er een waar de provincie ook geld aan wil uitgeven, en die dan ook in het plaatje van Jaap Vlaanderen voorkwam).
Overigens lijkt me alleen het pad bij Eijckenstein binnen de huidige mogelijkheden van de vereniging passen, maar fondsenwerving binnen de bevolking van Bilthoven kan een schat aan nieuwe leden opleveren..