Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

15 mei 2008

Fietsknooppunten rond Amsterdam

Rond Amsterdam is recent een wegwijzernetwerk neergezet. Verrassend zijn de routes wel: als je van de rustige Nesserlaan naar het fietspad langs de museumspoorlijn in Amstelveen wilt, moet je het fietspad binnendoor negeren en via de lawaaiïge Bovenkerkerweg wordt je omgeleid langs de Van Hattumweg en door de nieuwbouwwijk Legmeer naar de Legmeerdijk.
Echt op het verkeerde been wordt je gezet door de gesubsidieerde plattegrond van Cito die in de winkel ligt, waarop allerlei klassiek bewegwijzerde routes binnen de ringweg spontaan een nieuw tracé hebben gekregen en bovendien zonder uitleg als onderdeel van het knooppuntennet worden gepresenteerd.

Bij het IJveer achter het Centraal Station komt dan wel een gecorrigeerde plattegrond met uitleg, die zou je dus ook op de andere knooppunten moeten tegenkomen, met een uitleg voor beide richtingen - en Cito moet maar snel een herdruk maken...
virtueel knooppunt IJveer: de broodnodige uitleg bij het IJveer

Van de door de ANWB wegens bouwplannen al vijf jaar omgelegde LF20-route vind je een nieuw fantasie-tracé op diezelfde kaart - niemand heeft de moeite genomen om even te gaan kijken.
Wij zagen in de alternatieve knooppuntenkaart van Buijten en Schipperheijn gelegenheid om onze plannen voor nieuwe fietspaden in de regio onder de aandacht van een groter publiek te brengen. Klik op de link voorbeeldregio! Want goede fietsverbindingen tussen de recreatiegebieden aan de stadsrand moeten er gewoon komen..

Geen opmerkingen: