Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

26 november 2010

Natuurfietspaden (NF-paden) gaan online

Veel mensen hebben NF-paden al leren waarderen door de Landelijke Fietsatlas, of door de dunne lijntjes in het kaartdeel van de adressengids van Vrienden op de Fiets.
Natuurfietspaden zijn paden of routes zonder doorgaand autoverkeer. Het lijkt een open deur, maar gebruikers van bewegwijzerde routes ervaren al decennia dat de bedenkers van die routes hier en daar te snel tevreden zijn. NF-paden zijn gewoon het beste wat op fietsgebied mogelijk is, en wij dagen onze routemakers voortdurend uit om trajecten die vorig jaar het beste waren, steeds weer te actualiseren door nieuwe paden en verkeersmaatregelen in het tracé te verwerken.

Scheveningen Spanderswoud weergeven op een grotere kaart
Van de Noordzee naar de Duitse grens is al 35 jaar een topper, en nu in 2018 de fietsbrug bij Nigtevecht wordt gerealiseerd, dan is deze NF-route zonder twijfel de mooiste vakantieroute van Nederland.
Veranderingen die worden verwacht: de situatie voor fietsers in Soesterberg na verplaatsing van het militaire luchtbaartmuseum is nog niet bekend. Zie voor varianten verder de kaarten.


Spanderswoud Winterswijk weergeven op een grotere kaart
Om te downloaden: eerst vergroting aanklikken (linksonder de kaart) en dan in het nieuwe venster rechtsboven Weergeven in Google Earth. Het kml-bestand dat dan wordt gedownload, kan met gpxvisualizer geconverteerd worden naar de meeste gangbare gps-formaten om de route onderweg bij je te hebben en te zien waar je bent. Veel fietsplezier!

Geen opmerkingen: