Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

28 januari 2008

Wachten op week negen..


Op 18 september gaven we aan dat Arnhem fietstoeristisch veel te bieden heeft - maar dat verharding hier en daar ontbreekt op routes die onder de A12 door naar nationaal park de Hoge Veluwe aansluiten.
De viaducten liggen er al 47 jaar, maar pas met populair worden van fietsen met versnellingen en met stille hulpmotoren ligt het echt voor de hand om de spectaculaire natuurwaarden van de Gelderse hoofdstad ook aan fietsers te gaan vermarkten. Niet alleen de eigen bevolking natuurlijk, maar ook de gasten van hotels en campings komen de berg op (en af) als de voorzieningen bruikbaar zijn.
Ons voorstel: geen geld voor. Wij een aanbieding gedaan om het zelf te doen, gemeente akkoord. Nog even met stadsbeheer profielen en materialen doornemen. En toen... bleek er een pot compensatiegroen te bestaan, waaruit ook vergroting van de belevingswaarde van bestaand groen betaald kan worden. Een onderzoek naar de hele padenstructuur rond Warnsborn en Maasbergen wordt nu uit die pot betaald, met de bedoeling een voorstel te doen welke paden (nog meer) verhard kunnen worden om een toeristisch optimaal resultaat te boeken. Het voorstel moet in week negen door B&W behandeld worden...
De tunnel onder de A12 is een van onze te volgen locaties en heeft een aparte weblog.

Geen opmerkingen: