Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

04 februari 2007

Zomaar een fietstocht

Lijkt me wel iets voor een nieuwe rubriek op de blogspot: een rondje van de kaart rijden wat dan niet blijkt te kunnen. Commentaren met soortgelijke ervaringen zijn van harte welkom.
Bijvoorbeeld gisteren, in Laag Keppel met een kop koffie bij het zorghotel in het voormalig station begonnen en langs de oude Hessenweg het prachtige fietspad naar Doetinchem gevolgd, verderop Loenhoutseweg. Vlak voor Doetinchem rechtsaf weg volgen om een rondje te maken richting het andere fietspad dat op de ANWB-kaart door de Kruisbergse bossen gaat.
Veel mountainbikers gezien, 's winters gaat het nog wel maar 's zomers moet u dit niet proberen, vertelt een voorbijganger. Het fietspad bestaat dus niet. Maar verderop komt een stukje asfalt, en met een lusje langs grote wegen moeten we op een leuk weggetje langs de Oude IJssel naar kasteel Laag Keppel komen. Het ligt er, het heet "Rijksweg" en loopt volgens de borden dood. Een bewoner vertelt dat "die dijk" een gatenverharding heeft van betonstenen onder een grasmat, met hier en daar prikkeldraad. Maar het is wel rustig. Eigendom van het waterschap, en "officieel" mag je er niet komen. Mijn gezelschap ziet er van af, dus we rijden langs de autoweg terug. Een gemiste kans voor het waterschap...

Geen opmerkingen: