Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

28 oktober 2007

Eerste knelpuntenlijst gepubliceerd

Door het publiceren van een knelpuntenlijst met kaartjes voor een voorbeeldregio heeft onze ontwerpgroep de urgentie duidelijk gemaakt van de fietsproblematiek rond Amsterdam.
Terwijl dure recreatiewegwijzers worden geplaatst langs provinciale wegen die zelfs nauwelijks voor korte utilitaire ritten geschikt zijn, dreigen kansen gemist te worden om paden aan te leggen die WEL geschikt zijn -op plaatsen waar toch al geïnvesteerd wordt. Ook rivaliteit en schijnconflicten tussen verschillende groene belangen blokkeren soms een oplossing voor de recreatie in onvermijdelijke verstedelijksplannen.

Met deze eerste lijst "Knelpunten ten zuiden van Amsterdam" hoopt de stichting betrokkenen warm te maken om deel te nemen in een daadkrachtig collectief dat in vijf à zes jaar de eerste regio klaarmaakt voor de toekomst.

1 opmerking:

FW zei

Er is nu ook een overzichtkaart, en als je de omgeving kent, dan zie je meteen dat "het nieuwe fietsen" inderdaad rijden in de stilte is. Het hele groene netwerk heeft nauwelijks autoverkeer..