Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

31 januari 2007

Robuuste campagne nodig voor recreatief fietsen

De politieke aandacht is een beetje weg bij de fietser. We fietsen terug naar de stad met de wind in de rug en merken niet dat we bij dezelfde windrichting voortaan moeilijker weer naar buiten komen. Voor de ledenwerving is daarom de slagzin bedacht:
TRAP JE TERUG NAAR DE NATUUR
Het verloren paradijs en het persoonlijk belang zijn direct in verband gebracht met de typerende zelfwerkzaamheid van de fietser: trappen! Bovendien is versterking van de natuurbeleving zo helemaal bovenaan het verlanglijstje van de recreatieve fietser gezet, waar het volgens enquetes ook thuis hoort. Dieper en langer de natuur in, de parkeerplaats en de wandelbosjes met informatiepanelen ver achter je laten, daar gaat de fietser voor, desnoods even met tegenwind...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo breng je ook wandelaars terug in de natuur, waar eigenaren ze liever concentreren bij eductracties aan de rand van hun gebied. Fietsen is bovendien seizoensgebonden, en dat is lastig voor exploitanten die hun kapitaal ook 's winters rendabel willen zien. Campagne of niet, alleen kleinere en particuliere eigenaren zien liever een fiets dan een parkeerder.

FW zei

Voor een jaarrond patroon van natuurbeleving en vooral de exploitatie daarvan zou je dus de auto nodig hebben en daarom moeten de fietsvoorzieningen maar achterblijven?
Ik kan me niet voorstellen dat de grote terreineigenaars zich niet zouden realiseren dat AL hun leden ook fietser zijn, een collectief dat zich ook expliciet rond de openstelling van natuur voor fietsers zou kunnen organiseren.. Bovendien zouden juist deze eigenaars gevoelig moeten zijn voor het milieuaspect van brandstofloze natuurbeleving!

Anoniem zei

Zie eerst maar dat je een bestuurder van een grote natuurorganisatie in je bestuur krijgt..