Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

10 mei 2007

"Julianakanaalsage" (uit "VogelVrijeFietser"

Prachtige foto van geitepaadje met verkeersbord "inrijverbod", onderbord "eigen weg" en "gevaarlijk pad".
Vroeger kwam het dan niet in me op dat het gewoon om het fietspad gaat, maar de Fietsersbond, de gemeentes en de provincie |(Limburg) noemen het nu zelf ook "de fietspaden langs het Julianakanaal".
Waar gaat het om: de grond is van Rijkswaterstaat, en die zijn dus voor auto's en voor boten. Jammer dat daar 60 kilometer fietspad ligt, maar "voor ons is het gewoon een schouwpad" vinden ze.
Inmiddels hebben ze wel besloten om in 2008 (...) de "meest publieksgerichte overheidsinstantie te worden, dus nu willen ze er toch weer over praten - met andere overheden die nota bene betalen willen voor het onderhoud.
Ik maak me sterk dat de paden meer dan dertig jaar als fietspad opengesteld zijn geweest dus zijn het gewoon openbare wegen in de zin van de wegenwet, maar een wegbeheerder mag de onderhoudsplicht "natuurlijk" ontlopen door "verkeersmaatregelen die de veiligheid ten goede komen", dus het weren van alle rijverkeer. Fietspad van Rijkswaterstaat, afstappen dus en verder lopen...

1 opmerking:

Anoniem zei

zie http://hwinteraeken.blogspot.com/2007/08/fietspad-julianakanaal-wordt-ooit.html en verder op deze blog voor nieuwer nieuws