Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

10 mei 2007

PRATEN praten p r a t e n p r a t e n

Wanneer je soms dertig uur achter elkaar aan je beeldscherm zit voor een kaartproductie dan gaat het vormen van een netwerk langzaam.
Hoewel, toch van de week bij Natuurmonumenten op bezoek geweest om de doelstellingen van de stichting te bespreken: natuurbeleving dicht bij huis laten beginnen (dat wou Thijsse ook al..) en de fiets als meest geschikte hulpmiddel bevoordelen (meneer Pos van de allereerste fietspadenvereniging in Nederland heeft tenslotte zijn naam informeel aan hun bekendste nationaal park geschonken, de "Posbank" of eigenlijk "nationaal park Veluwezoom").
Kort en goed, ze willen niet in een bestuur en wandelen blijft prioriteit nummer 1 (met alle mileunadelen van dien..) maar ze zien ons wel als "gebruikersgroep" waar ze afspraken mee willen maken, willen meedenken over een groslijst aan te leggen paden (september, wie denkt er mee?) en publiciteit voor de stichting zien ze ook wel zitten.
Kortom, je wordt niet met open armen ontvangen maar als je gaat, kom je wel ergens.

En ja, de dienst IVV (infrastructuur, verkeer en vervoer) van de gemeente Amsterdam staat hoog op de lijst om mee te praten. En de Fietsersbond, want al hangt het recreatieve fietsen er maar een beetje bij, ze hebben wel een geweldig netwerk.

Geen opmerkingen: