Discussie over de aanleg van recreatieve fietspaden op initiatief van fietsers

04 september 2007

De Landelijke Fietsatlas gereed

192 pagina's met spiraalband en bladwijzer, schaal ca. 1:100.000 en vrijwel alle knooppuntroutes en LF-routes van Nederland, plus nog een groot aantal routesuggesties in streken waar (nog) geen bewegwijzerde routes zijn.
Het kaartbeeld is geoptimaliseerd voor fietsgemak (paden, routes, winkels, horeca, onderdak) en toeristische beleving (landschap, musea, attracties).
De informatie is zo omvangrijk dat de uitgave vooral voor de avontuurlijke fietser aantrekkelijk is: keuzen moet je zelf maken, routes optimaliseer je op grond van informatie en vermoedens, of je langs een gewone weg rijdt of door een vergeten landgoed is vaak zichtbaar op de kaart. Voor 24,90 ben je aardig onafhankelijk van andere informatiebronnen..

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een op honderdduizend is wel compact voor een topografische kaart met fietsinformatie - de prijs is dat de topografie fletser is afgedrukt dan je leuk vindt. Een volgende editie moet wel steviger gedrukt worden!

En nieuwe edities blijven nodig: zo zijn er al weer zes knooppuntenregio's bijgekomen. Alleen de aanvullingskaarten zijn alweer duurder dan een hele nieuwe atlas..

Unknown zei

Volgens het boekje kon ik op deze website fietspaden opgeven die nog niet vermeld staan in de Landelijke Fietsatlas. Maar HOE dan? Er staat nergens een link, noch info over de fietsatlas. De blog zelf is nogal eenrichtingsverkeer informatie.

Nou, dan maar zo:
1. Tussen 101,1/457,4 en 102,3/457,4 ligt er een fietspad, met een bruggetje het water over naar het noorden thv 101,5/457,4.

2. Tussen 103,3/455,8 en 104,0/455,7 ligt een verrekt klein fietsbaar paadje

3. Op 127,5/470.7 (A2, afslag 4) is het nogal onduidelijk dat er een fietspad net naast de snelweg het water overgaat, zodat men het fietspad erna op kan.

4. Op het punt 458,7/126,1 staat de Demmeriksekade niet volledig vermeld.

Waar o waar is online een volledig overzicht te zien van alle aanvullingen?

FW zei

Hartelijk dank, we gaan ermee aan de slag.

De site is een grote verzameling met elkaar gelinkt blogs.
Mijn eigen knelpuntenverzameling staat op http://fietsknelpuntenamsterdam.blogspot.com/
Ieder knelpunt in de linker kolom is clickable naar een nieuwe blog, waarin het woord "kaart" als link voorkomt. Dan kom je in een tooltje met maps.google om zelf te tekenen.
Ieder kaartje in deze verzameling kan gewist en bewerkt worden tot een nieuw kaartje, zodra je save route doet krijg je een link. Plak die in al je berichten over routes, en de lezer krijgt een kaart met jouw routelijnen.

Dit is de eerste door mij ontvangen melding.
Wel is er intussen een gewijzigde tweede en derde druk gemaakt, o.a. bijgewerkt met nieuwe knooppuntenregio's. In het najaar moet een vierde druk verschijnen waarin overal fietsknooppunten beschikbaar zijn behalve in Groningen, Drenthe, Waddeneilanden, Kop van Noord Holland, Flevoland (behalve Almere), Bollenstreek en Haaglanden, Schieland, Voorne Putten, Rotterdam en Gelders Rivierengebied ontbreken.
In de Sterkste Fietskaart komt deze informatie al in augustus beschikbaar.

Anoniem zei

Bedankt voor een interessante blog